سردرد میگرنی یکی از شایع ترین انواع سردرد می باشد که ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی در ایجاد آن نقش دارند. میگرن یک اختلال مزمن عصبی- عروقی است که در نتیجه انقباض و سپس اتساع عروق خونی در ناحیه سر ایجاد می شود. شیوع میگرن در جهان 14.7% است (حدود 1 نفر از هر 7 نفر). میگرن اغلب در سن بلوغ شروع می شود و بیشتر افراد بین 35 تا 45 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. سردردهای میگرنی معمولاً یک طرفه و ضربان دار هستند، شدت آنها از متوسط تا شدید متغیر است و معمولاً بین 4 ساعت تا 72 ساعت به طول می انجامد. معمولاً با افزایش فعالیت بدنی تشدید می یابد و ممکن است با حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه و حساسیت به نور و صدا و بو همراه باشد.
علائم:
درد در ناحیه پیشانی، شقیقه و چشم ها، درد گردن
حساسیت به نور، صدا، بو، حرکت و…
اختلال در بینایی
حالت تهوع و استفراغ
تغییرات خلق و خویی
اضطراب یکی از عوامل اصلی بروز سردرد میگرنی است. برخی مواد غذایی، اضطراب و استرس، تغییرات هورمونی، بی خوابی و خواب مفرط می توانند سبب تشدید میگرن شوند. زنان سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می شوند.
طب سوزنی با اتساع عروق و بهبود گردش خون، اکسیژن رسانی را در ناحیه سر افزایش داده و با تحریک و ترشح اندورفین موجب کاهش استرس و اضطراب می شود. همچنین با تاثیر بر روی سیستم پاراسمپاتیک موجب کاهش تحریک پذیری و انقباض عضلانی می شود. با رفع انسدادها و بهبود جریان انرژی موجب برقراری تعادل در بدن و تسکین دردهای میگرنی می شود.