توصیه های غذایی برای افراد با کمبود یانگ طحال


Dr. Ansari 22 اردیبهشت 1394 دقیقه مطالعه
توصیه های غذایی برای افراد با کمبود یانگ طحال

توصیه های غذایی برای افراد با کمبود یانگ طحال

 

 

images

images

کمبود یانگ طحال (Pi  Yang  Xu )

کمبود یانگ طحال می تواند در نتیجه کمبود مزمن انرژی طحال یا تضعیف شدید طحال به دلیل غذاهای سرد ، وعده های غذایی با زمان های نا منظم و عادات غذایی نا مرتب ایجاد شود .

 

  • علائم :

دست و پاها همیشه سردند – لرز – احساس سردی در شکم – مدفوع آبکی حاوی ذرات غذایی هضم نشده – ادم – ضعف – خستگی و مشکلات گوارشی مزمن .

 

بیماری زایی :

چهار عامل می توانند طحال را تضعیف کنند :

  • رژیم غذایی
  • تنش های فکری و ذهنی
  • آب و هوا
  • بیماری های مزمن

رژیم :

احتمالا مهم ترین عامل تضعیف انرژی طحال است . عادات غذایی نامناسب مثل وعده های غذایی نامنظم ، خوردن دیر هنگام در روز (خوردن اولین وعده غذایی گرم در هنگام عصر ) ، پرخوری ، مصرف زیاد غذاهای سرد و خام (مقدار زیاد غذاهای یین ) ، مقدار زیادی لبنیات و غذاهای یخ زده ، پختن و گرم کردن غذاها در مایکروویو، مصرف زیادادویه های تند و مقدار زیادی  غذای سرد در فصل های سرد سال ، همگی منجر به تضعیف انرژی طحال می شوند .

 

 

تنش های فکری :

فعالیت بیش از اندازه فکری و تنش های فکری باعث کمبود انرژی طحال می شوند . این سندرم به دلیل تنش های فکری و محدودیت های زمانی و استرس ، با خوردن سریع غذا همراه است .

 

آب و هوا :

از آنجا که طحال با رطوبت و نم سازگاری ندارد ، به تمام رطوبت ها حساس است ، به ویژه در شرایط قرار گرفتن مداوم در معرض آب و هوای مرطوب یا محیط های زندگی مرطوب ، که می توانند طحال را تضعیف کنند .

 

بیماری های مزمن :

بیماری های مزمن به طور فزاینده طحال را تضعیف و ناتوان می کنند و در نهایت منجر به تضعیف شبکه عضوی کلیه می شوند .

 

پرهیز :

غذاهای سرد یا خنک کننده ، مصرف بیش از اندازه طعم های تند ، مصرف زیاد شیرینی ها به خصوص قند های تصفیه شده ، در زیر به مهم ترین موارد اشاره شده است :

میوه ها : آناناس ، پرتقال ، موز ، کیوی ، هندوانه ، لیمو

سبزی ها : خیار ، غذاهای خام ، مصرف بیش از اندازه سالاد ( خصوصا در فصل های سرد ) ، گوجه فرنگی

نوشیدنی ها : نوشیدنی های سرد یا یخ دار ، مصرف زیاد آب معدنی ، آب میوه هایی که از لحاظ انرژی زایی سرد هستند ( مثل آب پرتقال ) ، چای سیاه ، چای سبز

محصولات لبنی : پنیر خامه ای ، شیر ، فراورده های ترش شیر ( مثل ماست ، کفیر )

 

توصیه :

وعده های منظم ، حداقل یک وعده غذایی گرم در روز ، غذاهای شیرین و گرم کننده مثل :

طعم : شیرین – داغ ، شیرین – گرم ، شیرین  –  خنثی

روش پخت : خنثی و گرم کننده

گوشت : ماکیان – آبگوشت ماکیان – گوشت بره – گوشت گاو – آبگوشت گاو – گوشت شکاری

ماهی :قزل آلا – سالمون – تن

میوه : سیب شیرین – زردآلو – خرما – انجیر – گیلاس شیرین – هلو – آلو – کشمش – انگور قرمز

سبزی ها : رازیانه – کلم – کدو تنبل – هویج – سیب زمینی شیرین – پیاز کمی تفت داده شده

نوشیدنی ها : چای رازیانه – چای حاوی دارچین – چای کاکل ذرت – چای شیرین بیان – آب انگور قرمز

دانه ها : زلف عروسان – جو دوسر- برنج

مغز ها و دانه ها : بادام زمینی – فندق – پسته – کنجد – گردو

شیرین کننده ها : شیره افرا – مالت جو – عسل خام – کشمش – قند

ادویه ها : تخم آنیس – وانیل – دارچین – همچنین ادویه هایی از مرحله آتش مثل گشنیز – پونه کوهی – رزماری – آویشن

 

 

 

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*