لیزر وریدی نوعی لیزر کم توان سیستمیک با هدف پرتو درمانی خون است. دانشمندان روسی در دهه 1970 این نوع لیزر را کشف نمودند، لیزر وریدی شامل تابش لیزر به خون از طریق فیبر نوری وارد شده به رگ ها؛ معمولا سیاهرگ ساعد است. زمان پرتو درمانی لیزر وریدی تقریباً 30 دقیقه می باشد که این زمان جهت رساندن نور به تمام خون، جهت ایجاد تاثیر سیستمیک کافی است؛ بنابراین ترکیبات خون مانند لیپیدها، پلاکتها،سیستم دفاعی و گلبولهای قرمز مهمترین اهداف آن می باشد.
تاثیر این روش در بهبود ویژگیهای رئولوژیک و میکروجریانها و نیز بهبود آسیب های سکته قلبی به اثبات رسیده است. همچنین تحقیقات اولیه در مکانیسم لیزر وریدی بطور چشمگیری افزایش یافت که تاثیر آنتی اکسیدانی آن با فعال سازی مجدد آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD) را نشان می داد.
( SOD) یک آنزیم کلیدی است که سطح رادیکالهای آزاد را کنترل نموده و منجر به هموستازی می شود و از بسیاری از بیماریهای سیستمیک جلوگیری می کند.
اثرات لیزر وریدی
تنظیم لیپیدهای خون
متعادل سازی عملکرد پراکسیداسیون لیپید
جلوگیری از تجمع پلاکت ها (کاهش لخته خون)
فعالسازی تجمع پلاکت
فعالسازی سیستم دفاعی (سلولهای دندریتیک، ماکروفاژ و لنفوسیت ها)
تعادل سیستم دفاعی
مداخله در آبشار اسید آراشیدونیک/اثرات ضدالتهابی
متعادل سازی سیستم هموستازی
دفاع آنتی اکسیدانی
اتساع عروق (وازودیلیشن)
پیشرفت ویژگی های رئولوژیک خون، کاهش ته نشینی اریتروسیت و کاهش ویسکوزیته خون
افزایش میکروجریان ها
این روش در درمان آسم، آرتریت، تصلب شرایین، بیماری های ایسکمیک قلبی، هپاتیت حاد و مزمن، کم خونی، دیابت، سرطان ازوفاژیال، فشارخون، مشکلات کبد، پزوریازیس، پارکینسون، پلونفریت، تاکی آریتمی، کاهش LDL و افزایش HDL و بیماری های ریه بسیار موثر است.
جهت آشنایی کامل با این مبحث بر روی لینک زیر کلیک کنید: