طب سوزنی با لیزر کم توان


Dr. Ansari 6 اردیبهشت 1400 دقیقه مطالعه
طب سوزنی با لیزر کم توان

لیزر درمانی از فرایندی به نام فتوبیومدولاسیون (PhotoBioModulation) برای تغییر وضعیت بافت آسیب‌دیده از طریق تحریک متابولیسم سلولی استفاده می‌کند و در نتیجه روند بهبود را سرعت می‌بخشد.

از یک سر محدب بزرگ می توان برای فشرده سازی بافت های سطحی، جابجا کردن مایعات اضافی و افزایش نفوذ لیزر به ساختارهای عمقی تر استفاده کرد. هنگامی که نور به داخل بافت تابانده می شود، فوتون ها پراکنده، منعکس و یا جذب می شوند

لیزر در طیف نزدیک به مادون قرمز از 650-1300 نانومتر می تواند به ساختارهای عمیق بافت نفوذ کند. نوری که به داخل بافت نفوذ می کند، می تواند توسط ملانین، هموگلوبین، اکسی هموگلوبین و آب جذب شود. انرژی حاصل از این جذب، به صورت گرما پراکنده شده و گرمای تسکین دهنده ای را در بافت ها ایجاد می کند. تارگت (هدف) اصلی فتوبیومدولاسیون، کمپلکس سیتوکروم C است که در غشای داخلی میتوکندری یافت می شود.

سیتوکروم C جزء حیاتی زنجیره انتقال الکترون است که متابولیسم سلولی را پیش می برد. با جذب نور، سیتوکروموم C تحریک و منجر به افزایش تولید ATP می شود (مولکولی که انتقال انرژی درون سلول را تسهیل می کند). تحریک توسط لیزر علاوه بر تولید ATP، اکسید نیتریک آزاد و گونه های اکسیژن فعال نیز تولید می کند. اکسید نیتریک یک وازودیلاتور (متسع کننده عروق) قوی و مولکول مهم مسیرهای سیگنالی سلول است که در بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیک نقش دارد. مشخص شده است که گونه های اکسیژن فعال بر بسیاری از مسیرهای مهم سیگنالی فیزیولوژیک از جمله پاسخ التهابی تأثیر می گذارند.

مکانیسم لیزر طب سوزنی
جذب فوتون های نور لیزر توسط کروموفور های میتوکندری

نشان داده شده است كه تولید این مولكولهای سیگنالینگ باعث القای تولید فاكتور رشد سلول در جهت افزایش تکثیر و تحرک آن و کمک به مسیرهای رسوب ماتریکس خارج سلولی و مسیرهای پیش بقا می شود. در خارج از سلول، سیگنالینگ اکسید نیتریک باعث متسع شدن عروق می شود که گردش خون در بافت آسیب دیده را بهبود می بخشد، اکسیژن، قندهای حیاتی، پروتئین ها و نمک ها را را به سلول تحویل می دهد و در عین حال مواد زائد را دفع می کند. این مکانیسم های عملکرد لیزر با بیش از 40 سال کار آزمایشگاهی با استفاده از لیزرهای کم توان به اثبات رسیده است. اخیراَ توسعه سیستم هایی با قدرت بالاتر، یعنی کلاس IV لیزرها، این توانایی را در اختیار پزشک قرار می دهد که بتواند دوزهای کافی از نور را در اعماق بافت برای کاهش درد، کاهش التهاب و تسریع بهبودی انتقال دهد.

مکانیسم لیزر طب سوزنی
مکانیسم لیزر در بافت ها

ظهور لیزرهای کلاس IV این امکان را فراهم می کند تا نه تنها از مزایای استفاده از فتوبیومدولاسیون در بافت سطحی استفاده شود، بلکه با ارائه مقادیر بالینی فوتون به سلولهای عمقی تر، می توان طیف وسیعی از وضعیت های پاتولوژیک را نیز درمان کرد.

در لیزرآکوپانکچر یا لیزر طب سوزنی، تحریک نقاط طب سوزنی به جای استفاده از سوزن، با لیزر کم توان (LLLT) صورت می گیرد و لیزر بر اثر بر پروتئین های عنلکردی موجود در میتوکندری و بر اساس مکانیسم های ذکر شده در بالا، تاثیری به مراتب بیشتر از طب سوزنی با سوزن ایجاد می کند.

📞021-26767205
📱09106642920
www.DoctorAnsari.com
www.AuriculoTherapy.ir
www.LaserAcupuncture.ir
www.DoctorAnsari.ir
Telegram:
ِDrAnsariClinic@

www.Instagram.com/dr.abbas_ansari

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*