لیزرآکوپانکچر و بهبود علائم سی پی یا فلج مغزی در کودکان
فلج مغزی یا سی پی (Cerebral Palsy) به چهار دسته اصلی تقسیم می شود: فلج اسپاستیک، آتتوئید، آتاکسیک و مختلط. این تقسیم بندی بر اساس نواحی آسیب دیده مغز و نوع محدودیت های حرکتی انجام گرفته است
همه انواع فلج مغزی معمولاً ویژگی های مشترکی دارند، اما ویژگی های متفاوتی نیز در بین آنها دیده میشود که مستلزم درمانهای متفاوت است.
نوع شایع فلج مغزی فلج اسپاستیک است که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد افراد مبتلا به فلج مغزی را شامل میشود. این افراد حرکاتی فاقد ظرافت و رباط گونه دارند. عضلات کودک همیشه در حالت اسپاسم بوده و سفت هستند و در مقابل کشش مقاومت میکنند.
انواع فلج مغزی در اثر آسیب در قشر حرکتی مغز یا آسیب مسیر های هرمی مغز ( pyramidal tracts) به وجود می آید. راه رفتن غیر طبیعی، واکنش های غیر طبیعی، سفتی در یک قسمت بدن و قفل شدن و گرفتگی عضلات یا مفاصل از جمله علائم سی پی اسپاستیک است.
درست است که فلج مغزی یک بیماری پیشرونده نیست و با گذشت زمان شدیدتر نمیشود، اما نمیتوان آن را بدون درمان رها کرد؛ چراکه علائم بالینی آن در صورت عدم توجه می تواند شدید شود و محدودیت محدودیتهای بیشتری را به دنبال داشته باشد.
بهبود علائم فلج مغزی با لیزرآکوپانکچر و لیزر موضعی ناحیه سر با لیزر کم توان
با وجود پیشرفتهای چشمگیر علم پزشکی هیچ درمان قطعی برای فلج مغزی شناخته نشده است و تنها امید طب غربی به فعالیت های انجام شده در حوزه سلول های بنیادی است، اما می توان با روش های مختلف علائم این بیماری را در کودکان تا حدودی بهبود بخشید. از جمله این روشها می توان به لیزرآکوپانکچر یا طب سوزنی لیزری و لیزر موضعی ناحیه سر اشاره کرد. این روش برای کاهش اثرات منفی این بیماری و در نتیجه بهبود وضعیت اجتماعی بیمار بسیار موثر است.
لیزرآکوپانکچر میتواند به عنوان یک طب مکمل تاثیر زیادی در بهبود تن عضلات، اختلالات خواب، افسردگی و تشنج کودک و در نتیجه بهبود حرکات کودک داشته باشد.
بررسی های کنترل شده تصادفی انجام شده بر بیماران مبتلا به فلج مغزی در مرکز علوم بهداشت دانشگاه آریزونا نشان می دهد طب سوزنی می تواند به بهبود فلج اسپاستیک مغزی کمک کند. تحقیقات دیگر افزایش سیگنال های عصبی در قشر حرکتی مغز و افزایش خونرسانی به مغز و عضلات بدن در استفاده از طب سوزنی لیزری در بیماران مبتلا به سی پی را تایید می کند. توصیه می شود لیزرآکوپانکچر به عنوان یک طب مکمل، موثر و بدون عارضه در برنامه درمانی کودکان مبتلا به سی پی به کار رود، به خصوص که در این روش از سوزن نیز استفاده نمی شود و کودک ترسی از سوزن نخواهد داشت.
منبع:
https://www.cerebralpalsy.org/about-cerebral-palsy/treatment/therapy/acupuncture
نمونه های بالینی بهبود عوارض سی پی در مطب دکتر عباس انصاری:
نمونه بالینی بهبود عوارض فلج مغزی یا سی پی (۱)
نمونه بالینی بهبود عوارض فلج مغزی یا سی پی (۲)
نمونه بالینی بهبود عوارض فلج مغزی یا سی پی (۳)
تهران- خیابان ولی عصر- بالاتراز پل همت- روبروی خیابان دهم گاندی- ساختمان ۷۹۰- واحد ۹ – مطب دکتر عباس انصاری
۰۲۱-۸۸۷۸۵۱۱۱
۰۹۱۰۶۶۴۲۹۲۰
تلگرام: DrAnsariClinic@
اینستاگرام: Dr.Abbas_Ansari@